Calonge i Sant Antoni acollirà el Campionat d’Europa Absolut de Korfbal 2024 a l’octubre

La Federació Internacional de Korfbal (IKF) va confirmar a principis d’estiu les seus que acolliran els dos Campionats d’Europa a disputar-se aquest 2024, i el municipi de Calonge i Sant Antoni ha estat escollit com a seu del pròxim Europeu A, en el que competiran les 8 millors seleccions absolutes del vell continent del 28 d’octubre fins al 2 de novembre.

Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, Txèquia, Portugal, Anglaterra, Hongria i Catalunya són les classificades per a disputar aquest torneig segons el darrer rànquing mundial, i que permetrà a tots els espectadors gaudir d’una setmana plena d’emocionants i vibrants partits entre les millors seleccions de korfbal del món.

L’elecció d’aquesta candidatura proposada conjuntament per la Federació Catalana de Korfbal i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha estat rebuda amb molta satisfacció, ja que consolida i referma l’estatus de Catalunya com a potència mundial en aquest esport (actualment 5a al rànquing mundial), alhora que reforça el projecte de creixement i promoció que d’aquest esport s’està portant a terme durant les darreres dècades arreu de Catalunya, tant a nivell de promoció com de competició local i internacional i en l’organització d’esdeveniments.

Tanmateix, el suport i confiança de l’Ajuntament Calonge i Sant Antoni ha estat un factor determinant per a la tria d’aquesta ciutat com a seu d’aquest prestigiós torneig. L’aposta per l’esport i disciplines com el korfbal, que fomenten valors d’equitat, igualtat i cooperació, s’alineen perfectament amb els objectius del consistori per promoure formes i estils de vida saludables entre la seva ciutadania.

És per això que en paral·lel a la celebració d’aquest torneig, es preveu la realització de tota una sèrie d’activitats lúdiques, formatives i de difusió del korfbal adreçades als centres educatius de la comarca.

Igualment, s’espera que la celebració d’aquest torneig esdevingui reclam turístic i econòmic de primer ordre, donant visibilitat al municipi internacionalment, així com rebent la visita d’afeccionats d’arreu d’Europa que podran descobrir i gaudir de les magnífiques experiències i possibilitats que ofereix el territori i la comarca tant pel que fa a l’oci, la cultura i la gastronomia, com també d’inversió econòmica i de promoció empresarial i turística.

Aquest esdeveniment compta també amb el suport i l’assessorament de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la  Diputació de Girona i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que continuen liderant i impulsant la pràctica esportiva arreu de Catalunya, i ajudant a fer que les seleccions catalanes puguin continuar competint internacionalment en tornejos de primer nivell, i enfortint la bona imatge de Catalunya arreu del món.

Catalunya als Europeus

En l’àmbit esportiu, la selecció catalana ocupa actualment la 5a posició al rànquing mundial després del Campionat del Món 2023 disputat a Taipei l’any passat, i gràcies també als bons resultats aconseguits per les categories de promoció durant aquest 2024, on destaquen la meritòria 5a posició al Campionat d’Europa Sub-19 i l’encara millor 4a plaça al Mundial Sub-21 jugat el passat juliol a Turquia.

Amb tota aquesta bona dinàmica, la selecció absoluta s’està preparant al CAR de Sant Cugat i encara amb il·lusió aquesta nova oportunitat de poder competir i lluitar pel podi europeu amb moltes de les millors seleccions nacionals d’aquest esport.

La darrera experiència del combinat català al darrer IKF European Korfball Championship A-Division disputat a Bèlgica el 2021 no va ser del tot satisfactòria, en finalitzar en una inesperada 8a posició. Val a dir que el combinat català es trobava llavors en una fase de canvi de cicle i de rejoveniment general.

Des de llavors, la trajectòria, la dinàmica i els resultats de l’equip han estat prou satisfactoris, com la 1a posició al Campionat Classificatori B pel Mundial disputat a Turquia en 2022, o la meritòria 10a posició al Campionat del Món 2023 jugat l’octubre passat a Taipei entre 24 seleccions participants.

Imatges: Marco Spelten – korfbalfoto.nl

El somni dels jugadors i jugadores catalans seria poder revalidar el Bronze aconseguit a l’Europeu del 2016, i poder així premiar aquesta trajectòria ascendent d’esforç, treball, compromís i bon estil de joc dels nostres amb un gran resultat final.

Medalla de Bronze de Catalunya a l'Europeu 20216 (c) Marco Spelten
Medalla de Bronze de Catalunya a l’Europeu 20216 (c) Marco Spelten

Des de la Federació Catalana de Korfbal convidem a tots i totes a compartir i promocionar aquest important esdeveniment, alhora que obrim les portes a tothom qui vulgui col·laborar o participar en l’organització d’aquest torneig, que serà retransmès en directe per a tot el món al canal de YouTube de la Federació Internacional de Korfbal: youtube.com/ikfchannel

Més informació:


Comentarios

Una respuesta a «Calonge i Sant Antoni acollirà el Campionat d’Europa Absolut de Korfbal 2024 a l’octubre»

  1. Hola, esto es un comentario.
    Para empezar a moderar, editar y borrar comentarios, por favor, visita en el escritorio la pantalla de comentarios.
    Los avatares de los comentaristas provienen de Gravatar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *