Nina Piris, Olga Gandia i Berta Alomà, màxims exponents del korfbal català dins la Federació Internacional

0
1061

El darrer Campionat del Món de Korfbal disputat l’octubre passat a Taipei va ser una fita molt important pel korfbal català, en tant que dues membres de la Federació Catalana van desenvolupar tasques clau en l’organització i desenvolupament d’aquest torneig dins l’estructura de la Federació Internacional (IKF), en el torneig més important i més gran que s’ha disputat mai a escala mundial.

La vilanovina Olga Gandia va ser escollida entre els i les millors àrbitres del món per a dirigir nombrosos partits durant els deu dies que va durar el campionat, mentre que la mallorquina Nina Piris va ser l’oficial en cap responsable de tota la part de competició esportiva.

Aquestes dues tasques van ser fonamentals pel bon funcionament d’aquest torneig, el més gran celebrat fins ara, amb 24 equips participants d’arreu del món. La confiança dipositada per la Federació Internacional en totes dues ens fa estar doblement orgullosos, en tant que és un premi a la dedicació, al bon treball i a la trajectòria de totes dues, així com pel reconeixement al seu talent i com han esdevingut un referent per a les noves generacions en tots dos àmbits.

Totes dues han estat exercint càrrecs de responsabilitat durant els darrers anys. La Nina Piris, com a cap de competició i responsable dels jutges de taula, com també sent “Jury Chair” en nombroses finals i tornejos continentals arreu del món del més alt nivell. L’Olga Gandia, xiulant tornejos i competicions en l’àmbit internacional de tots els nivells i categories, i fins i tot finals, com la de l’últim Campionat d’Europa Sub-21 al 2022.

(c) Krit_Suttipithuk

Si bé el korfbal és un esport mixt, on per reglament, homes i dones competeixen jugant junts cooperativament a la pista en igualtat de condicions i de rols, a escala organitzativa i estructural, tant a clubs com a federacions, la paritat entre homes i dones en càrrecs de responsabilitat encara no està plenament aconseguida.

És per això que celebrem el fet que en un esdeveniment tan important i de tanta rellevància es confiés amb fermesa en les capacitats i aptituds de les dues representants catalanes. Aquest és un clar símptoma de què algunes coses estan canviant, i és un pas més molt important cap a l’assoliment i la visibilització d’aquests objectius tant en l’àmbit internacional com a casa nostra.

Cal destacar també a una altra catalana en aquest context, com és la Berta Alomà, guardonada el mes passat amb el Premi a l’Esperit Esportiu 2023 arran de la seva retirada després de 20 anys plens d’èxits com a jugadora a nivell nacional i internacional, que ha estat nominada i inclosa recenment a l’organigrama executiu de la recentment creada “IKF Europe”.

El reconeixement de totes aquestes fites és quelcom essencial per a normalitzar i demostrar que la igualtat no és una utopia, i que els valors del korfbal i el premiar la feina ben feta sense distinció de gènere, són conceptes vitals per continuar lluitant dia rere dia per una societat més justa, inclusiva, igualitària i equitativa.

Des de la Federació Catalana de Korfbal felicitem a totes elles per aquestes grans fites que han assolit, alhora que confiem que aquest és només un altre pas més en aquesta travessa constant seva de superació i assoliment de funcions i càrrecs de responsabilitat molt més grans i importants a nivell nacional i internacional. Enhorabona i felicitats!

 

Fotos de portada: Krit Suttipithuk – IKF